Hoe kun je een foto oud maken

Foto’s maken is leuk, maar het is ook leuk om er een speciaal tintje aan te geven. Een foto kun je zo bewerken dat het lijkt alsof het een oude foto is, van voor de Tweede Wereldoorlog. Er zijn verschillende manieren om dat te doen.

foto oud maken

Wat is de eerste stap

Een foto oud maken, kun je beginnen door je kleding aan te passen, die je aantrekt, wanneer je de foto maakt. Maar dan zou het om een portretfoto moeten gaan. Een zonnehoed van stro en een bloemetjesjurk tot over de knie is al snel tot oud te bewerken. Mannen zouden een overhemd met een vlinderdas kunnen dragen en een wijde pantalon. Haardracht ook een beetje zoals in die tijd, dus met gel achterover gekamd.

foto pimpen oud logoDe tweede stap

Een foto oud maken, kun je door de kleur van je toestel aan te passen, maar dat kan ook door middel van foto bewerk programma’s. Wanneer je de kleur sepia toepast, dan krijgt de foto een oude tint, meer naar bruin vergeelde foto. Je kunt de foto ook in zwart/wit omzetten, maar dat maakt de foto harder en minder oud.

Wij gebruiken zelf graag deze online “oudmaker”. We maakten zelf de foto hierboven, en die ziet er toch wel heel erg goed uit, nee?

De derde stap

Brand de randjes van de foto een beetje in, door ze met een aansteker even te laten branden en daarna snel weer uit te blazen. Zo kun je een foto oud maken!