Foto pimpen gratis kan op heel erg veel verschillende manieren en er zijn talloze programmaatjes te vinden waarbij je dit gratis en eenvoudig kunt doen.

Gratis programma’s

Foto pimpen gratisFoto pimpen gratis kan simpel via een fotobewerkingsprogrammaatje op internet. Er zijn programma’s die je via het internet gratis kunt downloaden om deze te gebruiken.

Het voordeel van deze programma’s is, dat deze ook gebruikt kunnen worden op het moment dat je even geen internetverbinding hebt. Ook zijn er fotobewerkingsprogamma’s die je online kunt gebruiken, je hebt hier wel internet voor nodig, maar het voordeel is dat je niks hoeft te downloaden en het programma is meteen klaar voor gebruik.

Voor- en nadelen

Als je alleen de foto wilt pimpen, dan biedt een fotobewerkingsprogramma vaak veel meer functies dan je nodig hebt, dit kan erg onoverzichtelijk en daardoor tijdrovend zijn, omdat je wel tijd moet steken in het zoeken naar de juiste knoppen. Aan de andere kant hebben gratis fotobewerkingsprogramma’s vaak juist erg weinig functies, omdat je deze erbij kunt kopen.

Aangezien je alleen de foto wilt pimpen heb je al deze extra functies ook niet nodig. Voor het vinden van gratis programma’s zul je alleen wel even op zoek moeten op internet.

Wij zijn alvast grote fans van zowel phot.to als Photopea. Twee mooie en krachtige tools die je alvast heel wat op weg kunnen helpen om zelf gratis foto’s te gaan pimpen!

gimp logo

Gimp

We kregen via Sander ook nog het programma Gimp aangeraden. Het is een echt programma dat je moet downloaden op je Windows-computer, maar het is wél heel erg krachtig. Het is eigenlijk een soort gratis Light-Photoshop waarmee je dus heel erg knappe dingen kan doen. Thanks, Sander!